3 Eylül 2010 Cuma

Afrika'ya ihracat fırsatı


*Bu yazı 19 Mart 2012 günü güncellenmiştir.

Türk Hava Yollarının Promosyonu

Türk Hava Yolları, Avrupa'nın en iyi ve dünyanın sayılı hava yolu şirketleri arasında gösterilmektedir. Türkiye'nin yüz akı olan THY promosyonel uçuşlarıyla da bilinmektedir. Dünyanın muhtelif yerlerine belirli periyotlarla, ücret veya hediye millerde indirim şeklinde bu fırsatlar karşımıza çıkmaktadır.

Türk Hava Yolları Afrika’da uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Afrika’da 19’uncu uçuş noktamız Mogadişu’ya seferler 05 Mart 2012 tarihinde başlıyor. Uçuşlar haftada 2 gün, İstanbul – Kartum - Mogadişu Salı ve Perşembe, Mogadişu – Kartum - İstanbul Çarşamba ve Cuma olmak üzere icra edilecektir. 06 Nisan 2012 tarihine kadar Mogadişu’ya yapılacak uçuşlar, açılışa özel herşey dahil, gidiş-dönüş 199 Euro. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ulaşım ve konaklama saha araştırması sırasındaki 2 önemli harcama kalemini oluşturmaktadır. Seyahatlerinizi planlarken bu tip indirimler ve fırsatları göz önünde bulundurmaya çalışınız...

“Nijerya 1. Türk Ürünleri Sergisi”
THY’nin yukarıda belirttiğim promosyonu dışında İTO’nun önderliğinde düzenlenen “Nijerya 1. Türk Ürünleri Sergisi” Batı Afrika pazarına giriş için çok iyi bir fırsat olabilir. Uygun katılım bedeli ve devlet desteğiyle Lagos’ta (Nijerya) Haziran ayında düzenlenecek olan fuarda iştirak edecek olan firmaların Fuar Destekleri kapsamında işlemleri Ticaret Odası tarafından takip edilecektir. Destek oranı katılım bedelinin %70’i kadardır.

14-17 Haziran tarihlerin arasında düzenlenecek olan fuarın 15 m2 stand bedelinin 3000 USD’dır. Bu bedele stand inşaatı, nakliye, gümrükleme, yurtdışı tanıtım çalışmaları, her firma için günde minimum 2 adet profesyonel ikili görüşme düzenleme, ikram hizmetleri dahildir.

21. Uluslararası Dakar Fuarı (FIDAK)
29 Kasım – 12 Aralık 2012 tarihlerinde Senegal’in başkentinde düzenlenecek olan fuara civardaki ülkelerden de katılım beklenmektedir.

Bu duyuru size Afrika'da bir kapı açabilir mi acaba?

İlgili Linkler:
THY:
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/firsatlar/9576/turk-hava-yollari-mogadisu-somali-ucuslarina-basliyor.aspx
İTO Nijerya Fuarı:
http://www.ito.org.tr/wps/portal/etkinlikler?etkinlikID=1ec4778049bb110e92a096fd95164aed
Ekonomi Bakanlığı Ülke Masaları:
http://www.ibp.gov.tr/pg/section-pg-ulke-ndx.cfm
Ekonomi Bakanlığı 2012 Yılında Desteklenecek Yurtdışı Bireysel Fuarlar:
http://www.ekonomi.gov.tr/index.cfm?sayfa=bireyselFuarlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder