11 Haziran 2011 Cumartesi

Dışişleri Bakanlığı Yaz Okulu Düzenliyor...


Dışişleri Bakanlığı, bakanlık çalışmaları hakkında genel bilgiler vermek ve dış politikaya ilgi duyan gençlere diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgiler kazandırmak amacıyla Ankara’da 11-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında bir yaz okulu gerçekleştirecektir.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan iki hafta süreli yaz okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecektir.
Yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol, yabancı dilde yazışma ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacaktır.
Yaz okulu programı tamamlandıktan sonra, derslere katılan öğrencilerden dileyenlerin katılacağı bir Balkan Gezisi düzenlenecektir. 23-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülen gezi programı çerçevesinde önemli tarihi mekânların ve bölgedeki büyükelçiliklerimizin ziyaret edilmesi planlanmaktadır. (Gezi masrafları katılımcılar tarafından karşılanacaktır.)
Yaz okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:
· T.C. Vatandaşı olmak
· 27 yaşından gün almamış olmak
· Dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak
· En az 2.75 not ortalamasına sahip olmak
Kurs bitiminde genel bir değerlendirme sınavı yapılacak olup, sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder