23 Ocak 2012 Pazartesi

En İlginç İhraç Ürünü: Kokoreç


Çin'in Ningxia bölgesindeki bir firma Türkiye'ye yaptıkları iş gezileri sırasında keşfettikleri kokoreci ihraç etmek için girişimlere başladı. Bol baharatlı ve Çin damak tadına uygun olan kokoreç için Çin'li firmanın ayda 30 ton kokoreç pazarlığı yaptığını belirten Adana'lı üretici, Çin'li firmanın yüksek miktarda kokoreç talep ettiğini ve istedikleri miktarın verilmesi halinde yaz aylarında kokoreç sıkıntısı yaşanacağını belirtti.

Kokoreç Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle bağırsaklar içten ve dıştan temizlenir. Kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılır. Uzunca bir şişe bumbarlar geçirilerek başlanır. Daha sonra ince bağırsaklar şişin etrafına defalarca dolanır. Ara ara ince yağ tabakaları yerleştirilir.

Şişler genellikle kokoreç için özel hazırlanmış mangallarda yatay bir konumda asılı bir şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartmadan sonra kesit kesit alınarak, bol baharatlanır. (İsteğe bağlı olarak) iki bıçak yardımıyla kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. En çok tercih edilen baharatlar, kimyon, kekik ve acı kırmızı pul biberdir.

Kaynak:
Vikipedi
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder