11 Mayıs 2011 Çarşamba

Bir çete üyesi kendisini “Hayali ihracatla uğraşıyorum” diye tanıtıyordu...

Bazı Laleli esnafının tekstil ve halı ihracatını KDV oranı daha yüksek plastik malzeme olarak gösterdikleri belirlendi.

Laleli’deki bazı esnaflar tekstil ürünü ve halı ihraç ediyordu. Bu ürünler KDV’si yüzde 18 olan plastik ürün olarak gösteriliyordu. Böylelikle yüzde 8 yerine yüzde 18 üzerinden KDV alıyorlardı. Polis, bu şirketlerin altı ayda bir aldıkları KDV hakedişlerinin devletten alınmasından birkaç gün kala operasyonu yaptığı ortaya çıktı. 70 şirketin alacak olduğu 100 milyon liranın durdurulduğu belirtildi. Vurgunda 10 gümrük muayene memuru rüşvet karşılığı kullanılmıştı.

Bir çete üyesinin toplantılarda kendisini tanıtırken, “Ne iş yapıyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Hayali ihracatla uğraşıyorum” dediği belirtildi.

Yapılan teknik ve fiziki takipte de çete üyelerinin yakalanma korkusu taşımadıkları ortaya çıktı. Bir çete üyesinin toplantılarda kendisini tanıtırken, “Ne iş yapıyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Hayali ihracatla uğraşıyorum” dediği belirtildi. Dinlemeye takılan bir konuşmada ise “Kim yakalayacak bizi, polis yakalayabilir mi bizi” dendiği öne sürüldü. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, emniyetteki belge incelemesine Vergi Denetmenleri’ninde katıldığını belirterek, “Gözaltı sayısı artacak” dedi.

Haberin Tamamı: www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder