18 Mart 2012 Pazar

"120 Soruda Yeni TTK" Ücretsiz Linki...


Yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek. Böylece bir çok değişikliğin söz konusu olacağı yeni bir dönem başlayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "120 Soruda Yeni TTK", yeni sistemin anlaşılmasında yol gösterici bir rehber şeklinde hazırlanmış ve aradığınız bir çok sorunun cevabına ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

Cevap bulabileceğiniz bazı sorular:
- YENİ TTK’ya göre; anonim şirketin sermayesi asgari kaç Türk Lirası olmalıdır?
- YENİ TTK’ya göre; yönetim kurulu bir kişiden oluşuyorsa bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunlu mudur?
- YENİ TTK’ya göre; yönetim kurulunca bir karar alınabilmesi için en az kaç üyenin toplantıda hazır olması ve en az kaç üyenin aynı yönde oy kullanması gerekmektedir?
- YENİ TTK’nın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2012 tarihinde asgari sermayesi 10.000 TL’nin altında olan limited şirketler bu sermayelerini hangi tarihe kadar artırmak zorundadırlar?
- YENİ TTK’ya göre; limited şirket ortaklarının şirkete borçlanamayacakları, borçlanırlarsa da cezalandırılacakları doğru mu?
- YENİ TTK’ya göre; ortak olmayan kişiler, şirket sözleşmesiyle müdür olarak atanabilecek veya genel kurulca seçilebilecekler mi?
- YENİ TTK’ya göre; anonim ve limited şirketler hangi defterleri tutacaklardır ve ne kadar süreyle saklayacaklardır?
- YENİ TTK’ya göre; bağımsız denetim sırasında müdürün veya müdürler kurulunun yükümlülükleri nelerdir?

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/anasayfa/Documents/120_soruda_TTK.pdf


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder