8 Ocak 2011 Cumartesi

Yeni Başlayanlar İçin Efes Pilsen Nedir?

50’li yıllarda temeli atılan Anadolu Grubu, içecek, otomotiv, finans, gıda, kırtasiye ve sağlık alanlarında faaliyet göstermiştir. İçecek grubu deyince de sadece bira değil, Coca-Cola ile ortaklık gerçekleştirerek alkolsüz içecek üretiminde de yer almıştır.
Anadolu grubu zaman içerisinde bir çok ilke imza atmıştır. Hali hazırda 9 ülkede, 37 fabrikası bulunan ve 65 şirketinde 17.500 çalışanıyla Türkiye’nin onur listesindeki şirketlerden birisidir.
Sosyal sorumluluk kavramı henüz pazarlama mecburiyeti haline dönüşmemişken eğitim, sağlık, sanat ve spor alanlarında topluma katkı sağlamaktaydı.
1979 yılında kurulan Eğitim Vakfı, her sene yaklaşık 750 öğrenciye burs vermektedir.
Muhtar Kent ise Anadolu Gurubunun en önemli eserleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en önemli markası kabul edilen Coca-Cola’nın tepe koltuğuna oturmuş ilk Türk olarak, medar-ı iftiharımızdır.
21 yıldır düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali Türkiye’nin sınırlarını aşarak dünyanın sayılı etkinlikleri arasına girmeyi başarmıştır.
Efes Pilsen markasının sanata verdiği katkı müzikle kısıtlı olmayıp, tiyatro ve diğer sanat kollarını da kapsamaktadır.
Basketbola verdiği katkı yadsınamaz bir durumdadır. Diğer sponsorların muhtelif sebeplerle birer birer geri çekildiği günümüzde, Efes Pilsen demek Türk basketbolu demektir. Hikaye 1976 yılında Kadıköy’de başlamaktadır. Lakin devamını yazmak bu yazıyla mümkün değildir. Türk basketbol tarihine kazandırdığı sayısız yıldızla beraber, Avrupa basketbol tarihinde de kendisi yıldızlaşmıştır.
Efes Pilsen bunların dışında bira da üretmektedir.
Umarım son yasa ile beraber Anadolu Gurubu spora, daha doğrusu basketbola verdiği desteği geri çekmez. Zira, Efes Pilsen’in basketboldan çekilmesi demek Türk basketbolunun bitmesi anlamına gelmektedir.
Detaylı Bilgi İçin:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder