28 Aralık 2010 Salı

Bulgarlar Kırklareli'nde yılbaşı alışverişinde

Kırklareli'de esnafın yüzü, yılbaşı alışverişi için Bulgaristan'dan gelen turistlerle güldü.
Bulgaristan'ın Burgaz ve Varna kentlerindeki Bulgarlar ve burada yaşamlarını sürdüren soydaşlar, yılbaşı alışverişi için otobüs, minibüs ve taksilerle Dereköy Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya başladılar. Bulgarlar ve soydaşlar, zaman kaybetmeden Kırklareli'deki market ve butikleri doldurdular.

Burgaz kentine bağlı Almadere köyünden Hafize Hasan Şakir (Yabolçevvo), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı tatlısında kullanılmak üzere kendisi ve komşuları için çok miktarda toz şekeri aldığını söyledi.

Kırklareli'ne gelmişken yılbaşı ve sonrasını da düşünerek temizlik malzemesi aldığını da ifade eden Şakir, temizlik ürünlerinin Kırklareli'de Bulgaristan piyasasına göre çok ucuz olduğunu belirtti.
Bir başka soydaş Vasviye Mustafa İbrahim de yılbaşı için kuru yemiş, meyve suyu, börek için un ve toz şekeri aldığını bildirdi.Nevi Hasan isimli kadın ise kendisine yılbaşına özgü iç çamaşırı ve hediyelik giyim eşyası ile meşrubat aldığını kaydetti.Market işletmecileri de Bulgaristan'dan gelenlerin yılbaşına uygun mum, yufka, toz şekeri, çikolata aldıklarını ifade ettiler.

DEREKÖY SINIR KAPISI'NDA NOEL YOĞUNLUĞU
Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı'ndan sabah saatlerinden bu yana 10'u otobüs, 210 araç ile çoğunluğu Bulgar turist toplam bin kişi yurda giriş yaptı.

Haberin Tamamı: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16618383.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder