6 Aralık 2011 Salı

Cari Açık 1 Milyar Dolar Azalacak


Tüpraş, 4 milyon tonun üzerindeki fuel oil ve asfaltı, benzin ve dizele çevirecek Fuel Oil Dönüşüm Projesiyle cari açığı azaltmaya yönelik 1 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

KOÇ Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde yapılacak “Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi (RUP)” ile 4 milyon tonu aşkın fuel oil’in işlenerek, 3.5 milyon ton Euro-V standardında değerli beyaz ürün elde edileceğini söyledi. Memioğlu, “Ülkemizin dış ticaret dengesine yıllık 1 milyar dolara yakın olumlu katkıda bulunarak, aynı oranda katma değer üretecek olan yatırım tamamlandığında, bölgemiz için yeni bir istihdam alanı yaratılmış olacak” diye konuştu. Memioğlu ve Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde yapılacak “Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi”yle (RUP) ilgili toplantı düzenledi.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, yılsonunda 22 milyar dolar ciro ve 4.2 milyar dolar ihracata doğru gittiklerini belirterek, “Bu Türkiye’de bir kuruluşun tek tesisten yaptığı en yüksek ihracat rakamı olacak” dedi. Erkut, “Petrol sektörünün, hampetrol temini, petrol ürünleri ihracı, petrol ürünleri üretimi (rafinaj), depolaması, taşıma, dağıtım ve pazarlaması faaliyetlerinde yer alan Tüpraş, yıllık 28.1 milyon tonluk kapasitesiyle, Avrupa’nın yedinci, dünyanın 29. büyük rafineri şirketi haline geldi” dedi. Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu ise, anahtar teslim bedeli 2.4 milyar dolar olan “Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi’nin (RUP)” yatırımını başlattıklarını belirterek, “Bu yatırımla, düşük değerli siyah ürünler, yüksek değerli beyaz ürünlere dönüştürülecek” diye konuştu.

Haberin Tamamı: www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder