9 Aralık 2011 Cuma

CDCS Uluslararası Uzmanlık Sınavı 13 Nisan 2012 Tarihinde Yapılacaktır


Uluslararası Akreditif Uzmanlık (CDCS) Sınavı, 13 Nisan 2012, İstanbul
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC)’nın evrensel boyutta uygulanan en önemli bankacılık kurallarından olan “Vesikalı Krediler-Documentary Credits” ile ilgili Uluslararası Uzmanlık Sınavı bu yıl 13 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da yapılacaktır.
IFS tarafından yılda bir kez dünyanın çeşitli merkezlerinde yapılan bu sınavda başarılı olanlara ICC ve IFS tarafından onaylı sertifika verilmektedir.
Kısaca CDCS olarak bilinen sertifika “Certified Documentary Credit Specialist”, uygulayıcının bu konudaki bilgi düzeyini ve yeterliliğini gösteren, uzmanlığını kanıtlayan bir belge niteliğindedir. Bu sertifikanın diğer önemli bir özelliği de, uluslararası alanda geçerliliğinin olmasıdır. Sınava başvuracak adayların en az 3 yıl vesikalı krediler ile ilgili deneyimi olması önemlidir. Sertifikanın geçerlilik süresi yine 3 yıldır, bu süreden sonra kişinin tekrar sınava girmesi istenir yada 3 yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerini rapor etmesi halinde kendisine sertifika tekrar verilebilir (re-certification).

Sınava başvuru için en son tarih 31 Ocak 2012’dir. Sınava giriş ücreti ise 500 £ (450 Pound Kayıt +50 Pound ifs merkezleri dışında sınava giriş için ek ücret) olarak belirlenmiştir. Söz konusu sınava daha önce girmiş olan ve uzmanlığını yenilemek isteyenler için sınav ücreti toplam 295£’dur ( 275 Pound Kayıt + 20 Pound ifs merkezleri dışında sınava giriş için ek ücret). Sınav broşürü ve kayıt formu ekte yer almaktadır. Ayrıca, söz konusu sınava ilişkin detaylı bilgiye internet üzerinden http://www.ifslearning.ac.uk/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sınava katılacak adayların başvuru formlarını doldurarak “ifs-School of Finance”e faks ile ( +44 1227 784331 ) veya posta yolu ile (IFS House, 4–9 Burgate Lane, Canterbury, Kent CT1 2XJ United Kingdom) en geç 31 Ocak 2012 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

ICC Türkiye Milli Komitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da CDCS Sınavı öncesinde sınava hazırlık niteliğinde bir eğitim semineri düzenleyecektir.

İlgili Web Sitesi: www.cdcs.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder