14 Nisan 2012 Cumartesi

İstanbul için lale vakti...


İstanbul bizlere sanatsal ve sosyal aktiviteler bakımından farklı seçenekler sunmaktadır. Özellikle Nisan ayında akla lale gelirken, Mayıs ayındaysa bir kaç haftalığına boğazı renklendiren erguvanların seyrine doyum olmaz.

Osmanlı'da bir döneme de adını veren lalenin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında dikkat çekenlerden biri de İstanbul Lalesi'dir. İstanbul Lalesi, form itibarıyla hançeri sivri yapraklıdır ve badem şeklinde çiçekleri bulunmaktadır.

Bu sene 7. düzenlenen İstanbul Lale Festivali nedeniyle heykel, fotoğraf, lale temalı ürünlerin sergileriyle beraber, satış noktalarından canlı laleler alabilirsiniz. Ayrıca ebru sanatçılarının, müzisyenlerin, ressamların canlı performanslarını izleyebilirsiniz.

Festival nedeniyle, Gülhane Parkı, Emirgan Korusu, Yıldız Korusu, Soğanlı Bitkiler Parkı, Beykoz Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Küçük Çamlıca Korusu, Fethipaşa Korusu ve Hidiv Çubuklu Korusu'na yaklaşık 5 milyon lale dikilmiş. Geçmiş senelerde olduğu gibi en zengin bitki çeşidi Emirgan Korusunda bulunuyor. Festival nedeniyle koruya 112 farklı türde 1.850.000 adet lale dikilmiş.

Yarın beni yukarıdaki parklardan birisinde fotoğraf çekerken yakalayabilirsiniz...

En güzel 50 lale fotoğraf yarışması bilgisi için:
http://www.istanbulunlalesi.com/2012_lale_program.xls

7. İstanbul Lale Festivali programı için:
http://www.istanbulunlalesi.com/2012_lale_program.xls

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder