11 Ağustos 2011 Perşembe

Gümrükçülerden meslektaşlarına rüşvet alırken suçüstü baskını...


Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde görevli 2 muayene memuru, rüşvet alırken Gümrük Muhafaza ekiplerince suçüstü yakalandı.

Bir firmanın ithalat işlemlerini gerçekleştirmek için 6 bin Dolar rüşvet aldıkları tespit edilen 2 muayene memuru, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde görevli muayene memurlarının, bir firmanın gümrük işlemlerini yapmak için rüşvet istediği yönünde ihbar aldı. Muhafaza ekipleri, zanlıların, söz konusu firmanın elektronik ürün ithalatı ile ilgili olarak ibraz ettiği garanti belgelerinde, "firma ismi"nin yazılı olmamasından dolayı işlem yapmadığı, ancak 6 bin doların kendilerine verilmesi halinde ithalat işlemini gerçekleştirecekleri bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine gümrük muhafaza ekipleri, seri numaralarını aldıkları 6 bin doları, ithalat işlemlerini gerçekleştirmek üzere ilgili firmanın iş takipçisine verdi. İş takipçisinin ithalat işlemlerini gerçekleştirmek üzere muayene memurlarına parayı vermesiyle harekete geçen ekipler, seri numaraları alınan 5 bin 700 doları muayene memurları K. K ve H. Ö'nün ortak kullandıkları masa ile duvar arasına gizlenmiş durumda ele geçirdi. 300 doların ise iş takipçisine bahşiş olarak geri verildiği tespit edildi.

Mahkemeye sevk edilen gümrük muayene memurları tutuklanarak Paşakapısı cezaevine gönderildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney, rüşvetin tedavi edilmesi gereken toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Rüşvetin topyekun bir mücadele gerektirdiğini, bunun da devlet-vatandaş işbirliği ile çözülebileceğini vurgulayan Güney, tüm vatandaşların rüşvet ve yolsuzluklar konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti. (AA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder