15 Ağustos 2011 Pazartesi

Türk Lojistikçilere Yeni Hedef: Los Angles


Ahmet ≥ Corç
Çağlayan, temasları kapsamında sektörde pazar bulma ve ortaklık kurma konularında önemli çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Benim Ahmet'imin Mehmet'imin Corç'tan ne eksiği var. Allah'a şükürler olsun fazlamız var. Daha girişimciyiz, daha cesuruz ve bu konuda aklımızı pratikle daha iyi birleştirebiliyoruz. Ben bilişim sektörüne çok önem veriyorum. Sektörün daha evvel sanayici sayılması noktasında kanun çıkarken bunun kanuna konulması için de çok mücadele sarf etmiştik. "


Köstekler Bulundu
Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatçıların sonuna kadar yanında olduklarını belirten Çağlayan, "Yapılabilecek destekler, bu işi engelleyen kösteklerin ne olduğunu tek tek şu anda tespit etmiş durumdayız" şeklinde konuştu.
ABD'ye daha önce gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanına, Los Angeles Limanında büyük bir antrepo oluşturulması için öneride bulunduğunu anlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Geçen gelişimizde Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanımıza söylemiştim bir sipariş vermiştim. 'Gelin bizim ABD'ye yapmış olduğumuz ihracatta tedarikin en kısa sürede yapılması için gerekirse büyük bir antrepo Los Angeles limanında tutalım ve buraya Türkiye'den en çok ihracat yapılan ürünleri muhafaza edip depolayalım, bunları isteyene anında teslim edelim' diye. Çünkü uzak yol ister istemez dezavantajlar getirebiliyor. Ama bunu TİM yapmazsa Ekonomi Bakanı olarak biz yapacağız, başka yolu yok. "

%1 Pay Alsak 20 Milyar Dolar Ediyor

Çağlayan, 2 trilyon Dolar olan ABD pazarından yüzde 1 bile pay alınması durumunda bunun 20 milyar Dolar olacağına işaret etti.

Haberin Tamamı: www.aa.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder