31 Ekim 2011 Pazartesi

İşadamlarına Yeşil Pasapot Talebi


CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Şeker, işadamlarına ve sanayicililere Yeşil Pasaport verilesi için kanun teklifi verdi.

Şeker, Pasaport Kanunu'na bir madde eklenmesine ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklife göre, yılda en az 5 milyon dolarlık ihracat yapan ve en az 50 kişi istihdam eden firmaların yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerine, görevleri süresince hususi pasaport verilecek.

Teklifin gerekçesinde, her alanda büyük bir ivme kazanan küreselleşme olgusunun, ticaret alanında da tüm dünyayı etkisi altına alarak, dünyayı tek pazar haline getirdiği belirtildi.

Sanayici ve işadamlarının vize almak için yaptıkları başvuruların çoğunun sonuçsuz kaldığının vurgulandığı gerekçede, “Son 6 ayda, vize engeline takıldığı için Dış Ticaret Müsteşarlığı ile TOBB'a şikayette bulunan işadamı sayısı bin 500'ün üzerindedir. Vize alamadığı için randevularını iptal etmek zorunda kalan, yatırım fırsatı kaçıran ve iş bağlantıları kopan işadamlarımızın ticaret hacimleri düşmekte, bu durum da ihracat ve istihdam rakamlarımıza negatif olarak yansımaktadır” denildi.

Haberin Tamamı: www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder