13 Ekim 2011 Perşembe

Kötü Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır? İşe Girmek İstemeyenlere Tavsiyeler


İmla Kurallarına Dikkat Etmeyin: Günümüzde bilgisayar kullanımının olumsuz bir sonucu olarak, (maalesef ) el yazısı bozuk ve dil bilgisi kurallarına özen göztermeyen yeni bir nesil türedi. "Kendi özgeçmişine özen göstermeyen, işine nasıl özen gösterebilir ki?" sorusu işveren tarafından sorgulanacaktır. Ben çalışmaya karşıyım diyorsanız, iyisi mi imla kurallarına özen göstermeyin!

İlkokul Fotoğrafınızı Kullanın: Bir şirket sizi işe almak için öngörüşmeye davet ederken sadece özgeçmişinizi baz almaktadır. Haliyle en güncel ve etkileyici fotoğrafınızı kullanmalısınız. Sabah erken kalkamam diyenler, ilkokul fotoğrafını kullanmalıdır!

Abartın: Okuldan mezun olalı 6 ay olmasına rağmen, çalıştığı ilk işinde "Koordinatör" veya "Müdür" gibi ünvanlara terfi etmiş olan arkadaşların dikkat çektiği kesindir. Bu nedenle abartın!

Özelleştirmeyin: İş ararken belirli bir konuda tecrübeniz olsa da farklı sektörlerde müracaatlar etmeniz gerekebilir. Bu durumda şirkete veya ilgili iş koluna göre özgeçmişinizde ön plana çıkarmanız gerekli yerler olabilir. Ancak CV hazırlamak çok da eğlenceli değildir. Siz en iyisi özelleştirmeyin!

Net Olmayın: Aynı şirkette hem muhasebe hem de satış pozisyonuna müracaat ederseniz ne iş olsa yaparım abi pozisyonuna düşersiniz ki bu durumda ne istediğini bilmeyen bir duruş sergilemiş olursunuz. Babamdan aldığım harçlık fena değil diyorsanız, net olmayın!

Kişisel Bilgileriniz Tutarsız Olsun: Özgeçmiş inceleyen kişilerin ellerinden yüzlercesinin geçtiği düşünülünce, bu konuda yetkinlik kazandıklarını söylemek güç olmayacaktır. Örneğin, ev adresiniz CV'nizde Konya iken, sadece fiyakalı dursun diye Istanbul kodlu ev telefonunu numarası elenmenize sebep olabilecektir. O nedenle kişisel bilgileriniz tutarsız olsun!

Klişe Laflar Kullanın: Eğer "takım çalışmasına yatkınım", "ekip ruhu benim göbek adımdır" gibi etkileyici özelliklerinizi ön plana çıkaracaksanız, özgeçmişinizin de mutlaka bu durumu desteklemesi gerekir. Mülakat falan beni bozar diyorsanız, özgeçmişinizde bolca klişe laflar kullanın!

Etkileyin: İşe alım yapanlar inceledikleri yüzlerce CV arasından tercih yapmaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle fark yaratanlar ön plana çıkmaktadır. Örneğin yazışmalarınızda, cilginkiz@.......com, delioglan@......com gibi mail adreslerinizi kullanarak iş vereni etkileyin!

1 yorum:

  1. Iyi günler !!!

    Eğer mali yardıma ihtiyacınız mı? Kredilerin her türlü için hemen başvurun
    ve acilen para almak!

    $ 5,000.00 dolar $ 5,000,000.00 değişen * Randevular kredi miktarı
    * Faiz oranı 3% olan
    * Geri ödeme 1 ile 20 yıl arasında seçim.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Şartlar ve kredi esneklik şartları. Tüm bu planlar ve daha e-posta
    yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın: creditsolutioncompany@gmail.com

    içtenlikle
    yönetim

    YanıtlaSil