21 Ekim 2011 Cuma

Kalkınma Ajanslarında sığırdan çocuk parkına varan farklı alım ilanları mevcut


Sığır Alım İlanı Bile Var
Mali Destek Programları kapsamında muhtelif hizmet ve mal alım ilanlarının söz konusu oldu Ajansların ilanları arasında sığırdan çocuk parkına, CNC tezgâhından kamp çadırına varana kadar farklı guruplarda alımlar söz konusudur. İzmir Kalkınma Ajansı duyuruları arasında yer alan kestane çizme cihazı ise yine ilginç ürünler arasında yer almaktadır.

Kalkınma AjanslarıNedir?
Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanında yaşanan yapısal dönüşümün ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulmuşlardır.

Halen 26 tane Ajans, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını devam ettirmektedir.
Kalkınma Ajanslarının Yönetim Yapısı ve Gelir Kaynakları
Kalkınma ajanslarının organlarını, Kalkınma Kurulu, Yönetim Kurulu, Genel Sekreterlik ve Yatırım Destek Ofisleri oluşturmaktadır.

Ajansın karar organı olan Yönetim Kurulu, birden fazla ilden oluşan bölgelerde il Valileri, Büyükşehir Belediye Başkanları veya büyükşehir olmayan yerlerde İl Merkez Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve her ilden bir kişi olmak koşuluyla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’ndan oluşmaktadır.

Ajansların gelir kaynaklarına bakıldığında, toplam gelirlerinin yarısından fazlasını genel bütçeden ayrılan paylar oluşturmaktadır ve her bir ajansa nüfus, gelişmişlik düzeyi ve performans ölçütlerine göre dağıtılmaktadır. Diğer bir önemli kaynak ise, Avrupa Birliği ve uluslararası fonlardan sağlanan kaynaklar oluşturmaktadır.
Detaylı Bilgi: www.dpt.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder